BLOG

Low season

18 feb ’18
Supposed to be low season…toch? Van de laatste winterbruiloft zo door naar de kerstdagen en vervolgens een kersvers 2018! En dan beginnen stiekem de voorbereidingen al voor het nieuwe trouwseizoen. Langzaam maar zeker besef je je dat het in ene toch al best snel heel druk is en dat die agenda best wel enorm gevuld wordt. Zitten net in februari en ons 3e kennismakingsgesprek van dit jaar komt er al aan, de eerste hebben we al mogen verzilveren in een opdracht voor de nazomer.
Dat naast de opdrachten die we al hadden staan voor 2018, een leukere start van het nieuwe jaar hadden we ons niet kunnen wensen!

Tussendoor ook nog een uitnodiging ontvangen van -met dank aan Astrid Blaauw- ‘van der Valk Sassenheim’ om met een stuk of 15 collega weddingplanners de volledig gerenoveerde locatie te komen bekijken. Ze zijn nu ook officieel een trouwlocatie en waarom dan niet een stel weddingplanners uitnodigen voor een lunch en een bezichtiging? Hoe slim😉 Ze hebben zichzelf echt gecatapulteerd in de tegenwoordige tijd, wat een diversiteit aan faciliteiten en huiselijke uitstraling! Begeleidt door o.a. de salesmanager Adriaan van Hellenberg kregen we alle mogelijkheden voor een bruiloft te zien en meer.
Van een dakterras waar een tof feest gegeven kan worden tot aan de verschillende hotelkamers en suites met te gekke thema’s. Door de vele ‘Valk’ weetjes die Adriaan met ons deelde gaf hij echt een extra dimensie mee aan de sfeer die ze willen uitstralen, complimenten. Gooi er dan nog een superdeluxe lunch tegenaan en je hebt 15 blije en geinspireerde weddingplanners:)

Winterbruiloft

13 dec ‘17
Een stralende winterdag, knisperend koud…zo begon de offerte voor de opdracht van het huwelijk wat we mochten helpen organiseren op 13 december. Little did we know…koud was het, maar dat zonnetje was niet te zien! Sterker nog het hele weekend had het enorm gesneeuwd, tot code rood aan toe in ons kikkerlandje brrrrr. Maar stiekem is een dik pak sneeuw wel betoverend voor de foto’s.

Logistiek gezien is datzelfde pak sneeuw echter een nachtmerrie en dat ondervonden we vrij snel die dag. Ik begon de dag bij het bruidspaar thuis en had 4 paar schoenen bij me. 4 paar?! Eh ja, tot aan m’n moonboots aan toe! Een beetje vrouw is altijd goed voorbereid toch? Nu was mijn beproeving een eitje in de straten van Haarlem, want Patricia begon de dag op de locatie. Tevens uitgerust met een arsenaal aan schoeisel, laarzen voor buiten, hakken voor tijdens de ceremonie en platte schoentjes voor de avond. Anyway, na een uur belde ze me terwijl ik enorm m’n best aan het doen was m’n school Frans weer naar boven te krijgen in combinatie met Google translate, omdat de gehele familie aanwezig bij het bruidspaar alleen Frans sprak. Ik kan je vertellen dat dit hilarische momenten heeft opgeleverd, avec les mains en voeten begrijp je elkaar uiteindelijk heus wel😊

Maarrr…de stylist stond vast op het terrein van de locatie vanwege de gladheid meldde Patricia. Grote auto plus aanhangwagen het kleinste heuveltje niet op te krijgen. De meiden hebben in de modder met personeel van de locatie vanalles geprobeerd, planken neerleggen, duwen, niks werkte. Uiteindelijk kwam de reddende engel in de vorm van een pakketbezorger wiens bus gevuld werd met alle spullen uit de aanhangwagen en die reed het laatste stukje over het winterparcours. Een uur achterstand in voorbereiding voor de meiden. Als Tasmanian Devils zijn die 2 aan de slag gegaan met alle versiering, windlichten, kaarsen, bloemstukken, stoelindeling noem maar op en toen ik arriveerde was het net alsof er niks gebeurd was, dat is hoe het hoort he😉 Alles ruim op tijd af voordat het bruidspaar aankwam vanaf de fotoshoot en de overige daggasten arriveerden. En dan moet je dag nog beginnen…hahaha.

Rest van de dag als een zonnetje verlopen, enorm blije ouders en schoonouders. Ondanks de taalbarriere nog niet eerder zo’n dikke knuffel gehad van de moeder van de bruid! En het belangrijkste: een enorm gelukkig bruidspaar. Als je 2 dagen later allebei een selfie ontvangt vanaf de gate omdat ze op huwelijksreis gaan met nogmaals enorm bedankt weet je dat het goed gegaan is toch?! Weer een ervaring rijker….#justanotherdayinthelifeof…again😉

Citytrippen

11 dec ’17
Weekendje weg boeken in december als het trouwseizoen ‘voorbij’ is moet kunnen toch? Lekker in december naar Kopenhagen, leuk! Net een maand eerder de vulkaan van Bali op tijd ontvlucht, wat kan je nog gebeuren? Nou….net na het weekendje geboekt te hebben nog een te gekke opdracht binnenslepen en een prachtige winterbruiloft mogen organiseren in december. Toevallig 2 dagen nadat je terug bent van ’t altijd ‘hygge’ (Deens voor gezellig;)) Kopenhagen, past precies! En gezellig was het, volledig in kerstsfeer, koud met zonnetje, veel gezien en vooral duur gegeten en gedronken;) wil je op maandag terug naar Nederland heeft het het hele weekend gesneeuwd…daarvoor ging ik toch ook naar Kopenhagen? Geen vlok gezien hahaha.

Maar goed Schiphol en winterse omstandigheden…geen goeie combi…spreek uit ervaring…:( 3 vd 6 vluchten van die dag al gecancelled en dan komt de captain ook nog vertellen dat de crew bijna uit z’n uren loopt en dat die kist misschien wel helemaal niet meer naar AMS gaat… Gelukkig draaien we deze business met z’n tweeën en hebben we alles al in kannen en kruiken voor de dag van overmorgen maar vind ik ’t stiekem toch wel een beetje spannend nu ik vet zit te duimen op m’n stoeltje geduldig wachtend bij de gate….

Is helemaal goed gekomen hoor, 4 uurtjes vertraging in totaal en een bikkel van een captain die ons door de wolken heeft gekoerst en ons veilig heeft geland als 1 van de weinige vluchten die dag. Een mega engel op onze schouders zeg ik, of gewoon good karma?

Weddingplanner Conference 2017

23 nov ’17
Het was weer zover, de jaarlijkse weddingplanner conference! Georganiseerd door Danielle van der Lee en haar team, tevens oprichtster BWPN (Beroeps Weddingplanners Nederland). Thema was Audrey Hepburn en jouw gevoel bij Breakfast at Tiffany’s. Nou drop dat bij 2 enthousiastelingen die zich graag uitleven op thema’s en vooral in relatie tot huwelijken en je begrijpt daar wordt tijd in geinvesteerd! Middagje shoppen voor excessief veel parels en o ja een little black dress….Hmmm heb ik die nog in m’n kast..? Schaamteloos kwamen er 6 black dresses uit, dus dat werd gewoon thuis kleding shoppen met z’n tweetjes haha. Dus de 23e November op naar Green Village, Nieuwegein. Tevens een trouwlocatie dus ook leuk vanuit beroepsperspectief 😉.

Te lang om iedere minuut te beschrijven, maar het was een ontzettend inspirerende dag vol met leuke en vernieuwende ervaringen. Masterclass van Marlies Dekkers, wat een powervrouw! En boy, die kan je uit je comfort zone halen zeg met vragen…heerlijk, even jezelf triggeren geeft inspiratie! Nog een workshop juridische hobbels. Normaal zou je zeggen taaie kost, maar als je daar zit voor je eigen bedrijf met z’n tweetjes vliegt dat uurtje enorm snel voorbij. Nog hilarische foto’s gemaakt bij een stand van Propfun. Instant polaroidfoto met digitale props. Kek zonnebrilletje erop shoppen en lachen maar. Meteen ontwikkeld, weer zo’n leuk idee voor een bruiloft! Diner was ook goed verzorgd door de locatie, behoorlijk verwend en goddelijke taartjes toe van Sugarlips. Time flies when you’re having fun….! Eind van de avond bruisend van de energie, van de dag, van de nieuwe ontmoetingen, van de uitgewisselde ervaringen enz weer naar huis gestuiterd. Just another day in the life of … 😊


BLOG